Teritoriul administrativ al comunei este strabatut in partea de vest a satului Mitreni, pe directia nord-sud de drumul national DN4 Bucuresti - Oltenita, pe o distanta de 5 km. De asemenea exista si doua drumuri comunale ce leaga satele comunei cu DN 4, si anume DC 79, asfaltat din anul 1979 si in mare parte deteriorat, ce strabate satele Valea Rosie si Mitreni pe o lungime de 5.4 km si DC 27, pietruit, ce face jonctiunea intre DN 4 si DN 41 din comuna Chirnogi, prin satul Clatesti peste raul Arges. De asemenea, in cele trei sate, exista o retea de drumuri stradale, in lungime de aproximativ 56 km, in mare majoritate avand partea carosabila din pamant sau fiind pietruite rudimentar, ceea ce face aproape impracticabila circulatia in sezoanele ploioase.
Alimentari cu apa: nu exista alimentare cu apa in sistem centralizat, insa la aceasta data este in faza de incepere a lucrarilor un sistem de alimentare cu apa a satelor Mitreni si Valea Rosie, finantat prin Programul SAPARD, cu cofinantare din partea Guvernului Romaniei si a Comunitatii Europene.

Suprafata teritoriului administrativ este de 5.1118 ha, din care:

  • arabil extravilan: 3869 ha
  • intravilan: 212 ha
  • terenuri degradate si neproductive: 15 ha
  • paduri si terenuri forestiere: 582 ha
  • ape si stuf: 135 ha
  • pasuni: 102 ha
  • vii: 72 ha
  • terenuri ocupate cu cai de comunicatie si cai ferate: 131 ha

Calitatea aerului - factori de poluare
Datorita traficului intens pe DN 4 Bucuresti - Oltenita, identificam ca potential factor de poluare a aerului noxele provenite din arderea combustibilului autovehiculelor, dar si mirosurile pestilentiale degajate de deversarile din apa raului Arges; mentionam insa ca in zona de sud-vest a teritoriului, pe unde trece aceasta artera rutiera exista o suprafata insemnata de teren forestier, ceea ce ajuta la refacerea calitatii aerului. 
Calitatea apei - surse de alimentare, factori de poluare
Principala sursa de alimentare cu apa a locuitorilor comunei Mitreni o constituie fantanile din gospodariile proprii. 
Calitatea solului
Solurile comunei Mitreni sunt de tipul cemoziomului levigat, dezvoltandu-se in zona mari culturi de paioase si de plante tehnice. Comuna Mitreni dispune de o suprafata insemnata de teren forestier si anume de 582 ha, suprafata ce ajuta la refacerea calitatii aerului.
Paduri
Comuna Mitreni dispune de o suprafata insemnata de teren forestier si anume de 582 ha, suprafata ce ajuta la refacerea calitatii aerului.